Diş Beyazlatma tedavisi, Bleaching işlemi olarak da bilinmektedir. Dişin görünen kısmı mine olarak isimlendirilir. Mine hidroksiapatit denilen yapılardan oluşur. Bu yapıların iç kısmında kalsifiye mineraller çökerek mineye sertlik kazandırır. Bu yapıyı bir bal peteğine benzetebiliriz. Hidroksi apatit yapısı petek, kalsifiye kısma ise petek içindeki bal diyebiliriz. bu işlem zararlı mıdır? ve sonrası hassasiyet oluşur mu? soruları en sık karşılaştığımız iki sorudur.
Doğuştan veya zaman içerisinde çay, kahve vs. gibi boyar maddelerden ötürü dişler renk değiştirebilir ve estetik olmayan bir görüntü ortaya çıkar. Bu durum bleaching yani beyazlatma denilen işlem uygulanarak estetik görüntüyü tekrar kazanabilir.
Bu işlemde minenin kalsifiye yapısını bleaching jelleri ile yüzeysel çözdürülerek tekrar kalsifiye olmasını sağlarız. Bu kalsifikasyonda diş yüzeyi yeni minerallerle kalsifiye olduğundan daha beyaz yapı kazanır.
İşlem hastanın durumuna göre tek veya 2 seans şeklinde, ofis veya ev tipi şeklinde seçilerek farklı yöntemlerle uygulanabilir.
Diş Beyazlatma zararlı mıdır?
Profesyonel bir ekip ve iyi bir beyazlatıcı solüsyon / ajan ile birlikte yapılırsa herhangi bir zararlı etkisi olmaz. Ancak kullanılan solüsyonun kalitesiz olması, işlemi uygulayan kişinin tecrübe eksikliği geri dönüşümü mümkün olmayan hasarlara neden olabilir. Bu yüzden beyazlatmada kaliteli solüsyon ve iyi bir ekip oldukça önemlidir
Beyazlatma sonrası hassasiyet oluşur mu?
Dişin minesinde bulunan sararmış minerallerin çözünerek yerine daha beyaz mineral çözülmesi prensibine dayanmaktadır. Bu işlem sırasında istenilen beyazlık derecesi arttıkça minedeki çözünme derinliği artmakta ve buna bağlı olarak hassasiyet gelişebilmektedir. İşlemi uygulayan ekibin tecrübesi her hasta için sınırları belirlemede önemlidir. Bu yüzden işin uzman bir ekip tarafından yapılması önemlidir. İşlem sonrasında ilk haftada oluşan hassasiyet normal kabul edilmekte ve ağrı kesici ile kolaylıkla kontrol altına alınabilmektedir.
Youtube Style
Instagram Style
Facebook Style